Corien Reus

“Elkaar verstaan is een klus voor twee partijen”.
Het tweerichtingsverkeer van de communicatie boeit me enorm. Het was basis voor mijn beroepskeuze en geeft me steeds plezier in mijn werk.
Sinds 1989 werk ik als logopedist in West-Friesland. Ik heb veel ervaring opgedaan bij het Logopedisch Centrum West-Friesland en in het speciaal onderwijs voor kinderen met gehoor- spraaktaalstoornissen en zeer moeilijk lerenden.
De veelzijdigheid van het logopedisch handelen in de vrije vestiging en de mogelijkheid om dit op eigen wijze vorm te geven, spreekt mij erg aan. Mijn bijzondere interesse gaat uit naar de spraak- en taalproblemen bij de SI en ASS-kinderen. Post-HBO scholing vindt voortdurend plaats, in alle deelgebieden van de logopedie. De afgelopen jaren kwamen o.a. Sensorische Informatieverwerkingstherapie, Oro-Myofunctionele Therapie en Prompt aan bod. Ik ben lid van de kwaliteitskring sensorische informatieverwerking en aangesloten bij NVLF en NSSI.


Irma Uijterlinde

Afgestudeerd aan de opleiding logopedie Hoensbroek in 1986. Sindsdien heb ik o.a. gewerkt op het Logopedisch Centrum West-Friesland en in het onderwijs voor ZMLK, tot ik in 2005 met Corien Reus logopediepraktijk 'de Streek' oprichtte. Mijn belangstelling ligt in het bijzonder in de stottertherapie: het onderzoek en de begeleiding bij een complex probleem als stotteren blijven fascinerend. De individuele zoektocht naar ruimte en persoonlijke groei die cliënten ondernemen is ook voor mij inspirerend.

In juni 2010 heb ik de opleiding voor stottertherapeut afgerond en sindsdien ben ik officieel logopedist/stottertherapeut. Verder ben ik net als Corien SI-therapeut (Sensorische Informatieverwerking). Ik ben aangesloten bij de NVLF, de NVST (Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie) en de VSN (Vereniging Stottercentra Nederland).
logopedie en stottertherapie de Streek | Hoofdstraat 207 | 1611 AE Bovenkarspel | 0228-521568 | info@logopediepraktijkdestreek.nl